Hyppige spørgsmål og svar

Om Wartner Vortepen

Hvor kan jeg købe Wartner Vortepen?
Du kan købe Wartner Vortepen på apoteket.
Hvem fremstiller Wartner Vortepen?
Wartner Vortepen fremstilles af Medical Brands, Piet Heinkade 199, 1019 HC, Amsteradam, NL.
Må der komme vand på det behandlede område?
Ja. Du kan både vaske dig og bade efter behandling med Wartner Vortepen.
Hvordan kan jeg bedst pleje det behandlede område?
Hold området rent. Undgå at pille og klø. Beskyt blærer med et plaster og lad være med at punktere dem. TCA-behandlet hud kan blive hård (død hud). Hård og tør hud kan forsigtigt files bort i forbindelse med fodbad.
Hvad gør jeg, hvis vorten ikke er forsvundet efter 4 uger?
Hvis vorten ikke er forsvundet eller mindsket betydeligt efter 4 uger, bør du rådføre din læge.
Hvor hurtigt forsvinder vorten?
Du får et synligt resultat allerede i løbet af den første uge, og vorten kan forsvinde helt i løbet af denne tid. I gennemsnit forsvinder vorten i løbet af 1 til 4 ugers behandling.
Kan Wartner Vortepen anvendes af gravide?
Ja, Wartner Vortepen kan anvendes af gravide og ammende, men en læge skal altid rådføres inden behandling.
Kan Wartner Vortepen anvendes til behandling af børn?
Ja, Wartner Vortepen kan anvendes til børn fra 4 år, men behandlingen skal altid udføres af en voksen.
Hvem kan anvende Wartner Vortepen?
Wartner Vortepen kan anvendes af de fleste voksne og børn over 4 år, men behandlingen skal altid udføres af en voksen. Hvis du er diabetiker, gravid og/eller ammer, skal du rådføre din læge inden anvendelse.
Hvad skal jeg gøre, hvis bivirkningerne ikke forsvinder?
Kontakt alltid lægen, hvis den stikkende følelse ikke forsvinder, eller hvis du oplever andre komplikationer, når du anvender Wartner Vortepen.
Hvor alvorlige er de forskellige bivirkninger?
Blæredannelse: Blærer forsvinder, så snart vorten er faldet af. Ny, rask hud opbygges under blæren. Smerte ved anvendelse: En stikkende følelse kan opstå, når TCA-gelen er i kontakt med huden. Denne følelse går over i løbet af 10-15 minutter. Ardannelse og nerveskader: Dette indtræffer kun ved skødesløs anvendelse, og når instruktionerne i brugsanvisningen ikke følges. Anvend aldrig Wartner Vortepen på rask hud, eftersom TCA-gel er et ætsende emne, som skader rask hud. Hvis vorten er meget lille, og behandlingen varer for længe eller foretages for ofte, kan TCA-gelen forårsage afskalning af dybere hudlag. Hvis dette sker, skal behandlingen øjeblikkeligt afbrydes. Takket være den naturlige genvækst af huden, er denne skade ikke permanent – ny, rask hud vil genopbygges.
Har Wartner Vortepen nogle bivirkninger?
Der findes et antal mulige bivirkninger:
  • Behandling med Wartner Vortepen kan medføre et vist ubehag (forbigående stikkende eller brændende følelse).
  • Hvis vorten er meget lille, er der større risiko for skade eller ubehag, og behandlingen bør begrænses til 1 gang pr. dag.
  • Anvend altid Wartner Vortepen med forsigtigthed og præcision. Hvis man ikke behandler med forsigtighed, forekommer risiko for ar og mindre hudskader.
Kan almindelige vorter og fodvorter, som behandles, komme igen?
Hvis behandlingen af en almindelig vorte eller fodvorte har været vellykket, bør vorten forsvinde permanent. Kroppens immunforsvar bør bekæmpe eventuelle rester af vorten eller fodvorten.
Hvordan anvender jeg Wartner Vortepen?
Når pennen anvendes første gang, vrides/drejes den øvre del af pennen for at friøgre gel til applikatorspidsen. Det kan være nødvendigt at vride mange gange, eftersom gelen ligger lagret i toppen af pennen (for at forhindre lækage før behandling). Trin 1
Hold pennen lodret med spidsen nedad og vrid langsomt den øvre del for at frigøre gelen. Ved første anvendelse er det nødvendigt at dreje et stort antal gange, inden gelen kommer til syne.
Trin 2
Vent 3-5 sekunder for at lade gelen løbe ned i applikatorspidsen.
Trin 3
Hold på penneskaftet og påfør en dråbe gel på hele vorten. Undgå at ramme rask hud ved siden af vorten.
Trin 4
Lad gelen tørre i 10-15 minutter inden du tager tøj eller sko på.Wartner Vortepen indeholder en højkoncentreret syre-gel, og der behøves blot en dråbe pr. påføring. Vær nøjagtig med at dække hele vortens omfang og undgå at ramme den raske hud, der omgiver vorten. Når behandlingen er afsluttet, rengøres pennen omhyggeligt med en bomuldsklud.
 
Hvor ofte kan jeg anvende Wartner Vortepen?
Wartner Vortepen påføres 2 gange dagligt i 4 dage. Herefter holder man en pause på 4 dage. I dette tidsrum skaller vorten af. Hvis vorten ikke er forsvundet helt efter første behandling, kan man gentage behandlingen op til 4 gange.
Hvor længe skal TCA-gelen virke på vorten?
Det afhænger af vortens størrelse (se indlægsseddel). Vanligvis er 10-15 minutter tilstrækkeligt til at TCA-gelen absorberes af vorten.
Er Wartner Vortepen svær at påføre?
Nej. Wartner Vortepen skal påføres med præcision, men det er ikke svært. Den unike TCA-gel er tyktflydende, hvilket gør den let at håndtere, og præcisionsapplikatoren gør produktet endnu lettere at påføre. I brugsanvisningen findes en udførlig beskrivelse af, hvordan Wartner Vortepen skal påføres.
Vil jeg få ar af at anvende Wartner Vortepen?
Når du følger instruktionerne i brugsanvisningen korrekt, vil Wartner Vortepen ikke forårsage nogen ardannelse. I visse tilfælde kan huden blive lidt misfarvet, men det vil forsvinde med tiden.
Er Wartner Vortepen sikker at anvende?
Ja, Wartner Vortepen er sikker at anvende, når du nøje læser og følger anvisningerne. Vi anbefaler dog ikke, at Wartner anvendes på børn under 4 år. Wartner Vortepen er CE-mærket og klassificeret som medicinteknisk produkt (Rådets direktiv 93/42/EØF). Produktet er testet af forskere og medicinske eksperter og beskrives som en sikker metode til at fjerne vorter.
Er behandlingen med Wartner Vortepen smertefuld?
Trikloreddikesyre (TCA) er et ætsende element, som forårsager til afskalning. Store mængder TCA-gel kan give en midlertidig stikkende følelse. Hvis produktet påføres på tynd, skadet eller følsom hud, kan TCA give en brændende og smertende følelse. Dette er forbigående og bør forsvinde inden for et par minutter. Hvis følelsen ikke forsvinder, skal overflødigt TCA-gel tørres bort med vand.
Hvordan fungerer Wartner Vortepen?
Wartner Vortepen er et medicinteknisk produkt til behandling af hånd- og fodvorter. Applikatoren indeholder en højkoncentreret trikloreddikesyre-gel (TCA-gel) baseret på traditionel syrebehandling af vorter. TCA-gelen medfører en kemisk fjernelse af vorten. TCA-gelen virker ved en kemisk peeling, der dræber vortens virus-inficerede celler, hvilket resulterer i, at huden skaller af. Når vorten er skallet af, opbygges ny, rask hud.
Hvilke komponenter består behandlingen med Wartner Vortepen af?
Wartner Vortepen indeholder en gel baseret på trikloreddikesyre (TCA) i en letanvendelig applikator med skrue- og vridemekanisme for præcis dosering på vorten.
Hvornår bør Wartner Vortepen IKKE anvendes?
Wartner Vortepen bør ikke anvendes:
  • Hvis du er diabetiker.
  • Hvis vorten eller fodvorten sidder på et følsomt område, hvor huden er tynd (f.eks. i ansigtet, på halsen, i armhulerne, på hagen, på brystet) – anvendes ikke på kønsvorter.
  • Hvis huden rundt om vorten eller selve vorten er betændt.
  • Hvis du ikke er sikker på, om tilstanden du vil behandle er en almindelig vorte/hudvorte.
  • Wartner Vortepen bør ikke anvendes på børn under 4 år.
  • Rådfør en læge inden behandling, hvis du er gravid eller ammer.